Eğitimin Hedef Kitlesi
Mali tabloları işinin bir parçası olarak analiz eden
Eğitimin Kapsamı
Finansal tablolar; muhasebenin işlediği ve biriktirdiği bilgilerin sonucunda oluşan ve kullanıcılarına şirketin durumunu özetleyerek bilgi veren tablolardır. Şirketle çeşitli nedenlerle ilişkisi bulunan çıkar sahiplerinin alacakları kararlar açısından işletme faaliyet sonuçlarının işletmenin gerçek durumunu yansıtması ve doğru anlaşılması önem arz etmektedir. Bu nedenle çıkar sahiplerinin menfaatlerinin korunması bakımından mali tabloların incelenmesi ve yorumlanması hassasiyetle üzerinde durulması gereken bir konudur.
Eğitimin Amacı
Eğitimimizin amacı, finans geçmişi olmayan katılımcılarımıza finansal tabloları tanıtmak ve finansal tabloların yorumlanmasında kullanılan temel analizlerin ve oranların üzerinden geçmektir. Bu eğitim sonunda katılımcıların finansal tabloları temel düzeyde analiz edebilme yeteneğine kavuşturulması amaçlanmaktadır.
Eğitimin Seviyesi
Diğer
Eğitim Programı
Mali Tablo Okuryazarlığı
Finansal Rasyolar ve Yorumu: Likidite, kârlılık, faaliyet, borçlanma, piyasa rasyoları. (Yorumlamada ileri düzey bakış)
Trend Analizi ve Karşılaştırmalı Analizler Nakit Akış Tablosunun Yorumlanması
Nakit akış ve bütçe analizleri
Bilanço ve Gelir Tablosu İlişkisi
Dikey ve Yatay Analiz Güncel finansal analiz teknikleri ve ileri seviye oran analizleri
Risk göstergeleri, erken uyarı sinyalleri, Finansal Manipülasyon ve Sinyalleri: Creative accounting, hile riskinin analizde tespiti.
Bütçe ve Gerçekleşen Analizi
Finansal Oranların Sektör Kıyaslaması
EBITDA (FVAOK-Faiz Vergi Amortisman Öncesi Kâr) ve Sürdürülebilir EBITDA Tanımı ve ÖnemiKPI’lar ve Mali Analize Yansımaları
Finansal analize yeni teknolojilerin (otomasyon, yapay zeka vb.) entegrasyonu. Mali analizde temel araçlar (örnek: AI Agents, ChatGPT, CO-PİLOT v.b.)
Sektör örnekleri üzerinden vaka çalışmaları